خواص تخم مرغ و مضرات زرده آن آماده شد
در یک برنامهی پژوهشی مشترک بین دانشگاه هاروارد ایالات متحده امریکا و کالج پزشکی تانگجی چین مقرر شد در سال ۲۰۱۲ رابطهی بین مصرف تخم مرغ و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی آزمایش شود. در پایان آخرین مرحلهی پژوهش، مشخص شد مصرف روزانهی یک تخممرغ خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب یا سکتهی مغزی را افزایش نمیدهد. به علاوه، این عادت سالم کمک میکند تا احتمال سکتهی هموراژیک تا ۲۵٪. کاهش بیابد. حالا که این شواهد انکارناپذیر، افسانهی مربوط به وجود کلسترول مضر در تخممرغ را رد کردهاند، باید توجهمان را روی مزایایی که برای ما دارد، متمرکز کنیم.
۱: بالا بردن سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بیشترین سود را از مصرف تخممرغ میبرد. ویتامین آ، ویتامین دی و فولات دیگر عاملان مهم در افزایش سطح ایمنی بدن هستند و سیستم بدن را برای مقاومت در برابر هر بیماری یا ویروسی، نیرومند میکنند.
۲ : بهبود وضعیت پوست
ویتامین آ همراه با بیوتین و سلنیوم، یک بستهی مراقبتی کامل برای پوست تهیه میکنند. این دفاع سه-جانبه به صورت هماهنگ عمل میکند. ویتامین آ به بازسازی و بهبود شرایط فعلی پوست کمک میکند. بیوتین اساسا تضمین میکند پوست موادمغذیاش را نگه میدارد. سلنیوم به عنوان خط اول دفاعی به عنوان محافظ پوست در برابر آسیب اکسیداسیون عمل میکند. لازم به ذکر است که بیوتین به حفظ مواد مغذی در مو نیز کمک میکند.
۳: سوختوساز بیشتر و قوهی بینایی بهتر
سطح بالای ویتامین ب۲ و بیوتین موجود در تخممرغ کمک میکند میزان سوختوساز بدن در یک سطح بهینه باقی بماند. از سویی دیگر، ویتامینa و ب۲ میتواند قوهی بینایی را بهبود دهد.
۴ :تقویت تولید سلولهای خونی
دربارهی سلولهای خونی میتوان گفت فولات به حفظ تولید خون در بدن کمک میکند، در حالی که ویتامین ب۲ تولید سلولهای خونی را افزایش میدهد.
۵ : تقویت ساختار استخوانی
تعداد غذاهایی که به تقویت ساختار استخوانی بدن کمک میکنند، چندان زیاد نیستند. ولی، ویتامین دی و فسفر این مزیت خاص را در تخممرغ ایجاد کردهاند. به علاوه، فسفر عملکرد غشاء سلولی را بهبود میدهد.
۶ : سالم نگه داشتن کبد
کولین یکی از مواد مغذی است که اخیرا وارد فهرست ویتامینها شدهاست. در مقایسه با سایر منابع غذایی، تخممرغ یکی از بالاترین اندازههای کولین را در هر وعده به بدن ما وارد می کند. این مادهی مغذی، از عملکرد صحیح کبد حمایت میکند.
۷ : ظرفیت ذهنی بالاتر
گذشته از مزایای جسمی، تخم مرغ میتواند نیروی ذهنی را به طور قابل توجهی بهبود دهد. ویتامین ب۲ محافظ معروف سیستم عصبی است در حالی که اسید پانتوتنیک میتواند ظرفیت ذهن را افزایش دهد.
مصرف درست تخممرغ یعنی یک تخممرغ در روز (نه بیشتر) مزایای زیادی برای بدن دارد که برای عملکرد طبیعی بدن ما لازم است. به علاوه کاملا روشن است که عناصر مثبت مصرف تخممرغ، به تنها مشکل آن، یعنی داشتن کلسترول بالا، میچربد
فواید و مضرات زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ، یکی از معدود خوراکیهایی است که بدون تغییر دادن میزان گرمی، سردی، تری یا خشکی بدن، در صورت هضم کامل در فرد سالم، میتواند به خونی معتدل و مفید تبدیل شود البته به شرطی که زرده آن بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود.
در منابع مکتوب طب ایرانی خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم معتدل، توصیه نشده است.
کسانی که خون غلیظ دارند به هیچ وجه مجاز به مصرف تخم مرغ سفت شده نیستند زیرا این شیوه پختن تخم مرغ موجب میشود که خون غلیظی از آن تولید شود. زرده تخم مرغ نیم برشت (عسلی) غذای لطیفی به شمار میرود بدین معنی که:
– در فرد سالم دارای مزاج معتدل، هضم آن دشوار نیست
– ماده مغذی آن به سرعت در بدن توزیع میشود
– خون معتدلی از آن تولید میگردد
– فضولات اندکی از آن در بدن بر جای میماند.
زرده تخم مرغ نیم برشت یکی از بهترین خوراکیها برای نیرو بخشیدن به سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گردش خون (قلب و شریانها) است. کسانی که مدام در حال کار با کامپیوتر هستند میتوانند از این خوراکی ساده و نیروبخش بهرهمند شوند تا به تدریج دچار ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی آن نشوند یا دست کم روند آن را کندتر کنند.