عرق رازیانه ، خواص ، طریقه مصرف و مضرات رازیانه

در این مطلب عرق رازیانه و مضرات رازیانه و عرق رازیانه ، خواص ، طریقه مصرف و مضرات رازیانه آماده شد

 

خواص عرق گیاهی رازیانه
بازکننده گرفتگی های کبد , شیر‌افزا و قاعده آور، تقویت هورمونهای بانوان ، ضد ضعف مفاصل ، ضد سرفه و خون ریزی سینه ، خونساز مفید جهت دردهای پهلو

 

طریقه مصرف عرق رازیانه
پس از هر غذا یک استکان میل شود .

 

طبع عرق رازیانه
طبیعت رازیانه گرم است

 

خواص رازیانه
۱. گیاه رازیانه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است‌. ریشه رازیانه گرم‌تر از بقیه قسمت‌های گیاه است‌.
۲. رازیانه اثر زیاد كنده شیر را در زنان شیرده دارد و بدین منظور می‌توان از دم‌كرده رازیانه استفاده كرد‌.
۳. اشتها‌آور و مقوی است‌.
۴. نفخ و گاز معده را از بین می‌برد.
۵. قاعده‌آور است.
۶. برگ‌های رازیانه ادرار‌آور است‌.
۷. جوشانده ریشه رازیانه ملین مسهل است‌.
۸. روغن تخم رازیانه كرم روده را از بین می‌برد‌.
۹. حالت تهوع را بر طرف می‌كند‌.
۱۰. برای برطرف كردن آسم‌، سرفه و تنگی نفس از دم‌كرده تخم رازیانه به مقدار سه فنجان در روز استفاده كنید‌.
۱۱. برای رفع اسهال رازیانه را با زیره سبز به نسبت مساوی دم كرده و به مریض بدهید‌.
۱۲. می‌توان از رازیانه داروی ضد نفخ به‌صورت زیر تهیه كرد‌:
۵ گرم پودر انیسون و ۵ گرم پودر زیره كرمان‌، ۵ گرم پودر تخم گشنیز و ۵ گرم پودر رازیانه را با هم مخلوط كرده در یك لیتر آب جوش بریزید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه دم كنید سپس آن را صاف كرده و كم كم بنوشید‌.
۱۳. رازیانه به علت داشتن هورمون زنانه رشد دخترها را جلو می‌اندازد‌.
۱۴. رازیانه مغز را فعال می‌كند‌.
۱۵. ریشه رازیانه دارای كومارین Coumarin می‌باشد‌. چون این ماده رقیق‌كننده خون است بنابراین آنهائی كه مبتلا به تصلب شرائین یا انسداد رگ‌ها هستند می‌توانند از جوشانده ریشه رازیانه استفاده كنند‌.
۱۶. دردهای مفاصل را برطرف می‌كند‌.
۱۷. اشتها را زیاد می‌كند‌.
۱۸. برای از بین بردن درد آرتروز روغن رازیانه را در محل درد بمالید‌.

 

طریقه مصرف رازیانه
دم كرده رازیانه‌: مقدار یك قاشق چایخوری رازیانه را كوبیده و در یك لیوان آب جوش بریزید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه دم كنید.

دم كرده برگ رازیانه: ۳۰ گرم برگ رازیانه را در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت ده دقیقه دم كنید. این دم كرده مقوی اعصاب بوده و هضم غذا را سریع می‌كند.

 

طریقه مصرف رازیانه برای رفع بوی بد دهان و درمان گلودرد
به این منظور می‌توان رازیانه را قرقره کرد یا بذر آن را داخل دهان گذاشت و چند دقیقه جوید. به این منظور بعد از غذا چند دانه رازیانه را در دهانن خود نگه دارید و آهسته آب آن را که در دهان جمع می‌شود، فرو ببرید.

 

طریقه مصرف رازیانه برای درمان چین و چروک صورت
برای استفاده موضعی و درمان چین و چروک و شادابی پوست صورت، ابتدا دانه‌های رازیانه را پودر کنید و یک قاشق مرباخوری از آن را در نصف لیوان آب جوش به مدت یک ساعت دم کنید. سپس دم کرده آن را صاف و با عسل و 1 قاشق غذاخوری ماست شیرین مخلوط و به مدت 20 دقیقه این مخلوط را روی صورت قرار دهید.

 

طریقه مصرف رازیانه برای تهیه روغن رازیانه
برای تهیه روغن رازیانه، 1 قاشق غذاخوری پود تخم رازیانه را با 1 فنجان روغن خوراکی (روغن زیتون، روغن کنجد یا روغن آفتابگردان) در شیشه‌ای در بسته بریزید و در دمای محیط حدود 10 روز قرار دهید. بعد از ان این مایع را با تنظیف (پارچه توری نازک) صاف کنید. روغن حاصل به رنگ سبز روشن خواهد بود. آن را در ظرف شیشه‌ای و دربسته در یخچال نگهداری کنید. روغن رازیانه برای دفع موهای زائد و تسکین دردهای مفصلی کاربرد دارد.

 

مضرات رازیانه
اگرچه بیشتر افراد مشکلی با مصرف رازیانه ندارند اما در برخی از موارد باید از مصرف این گیاه خودداری کرد. برخی از افراد ممکن است به برخی از مواد حساسیت داشته باشند. به همین خاطر باید از مصرف دانه‌های رازیانه اجتناب کنند. به خاطر سطح پتاسیم بالایی که در رازیانه وجود دارد افرادی که مبتلا به بیماری کلیوی هستند باید مصرف آن را محدود سازند. افرادی که از مسدود کننده‌های بتا استفاده می‌کنند باید از مصرف رازیانه خودداری نمایند.

رازیانه به دلیل طبع گرمی که دارد بنابراین برای گرم مزاجها خوب نیست و اینگونه افراد باید آنرا با سکنجبین مصرف کنند . مصرف زیاد رازیانه معده راسست کرده و باعث تشنج عضلانی و توهم می شود.
تمام بخش ‌های مختلف این گیاه یعنی دانه، برگ و ریشه آن خوراکی می باشد، اما روغن به دست آمده از دانه‌ های رازیانه، سمی است و حتی مصرفف کم آن، باعث ایجاد دانه ‌های پوستی، مشکلات تنفسی و حالت تهوع می گردد.